Τζάμια - Καθρέπτες - Κρύσταλλα ΚΟΥΚΟΥΡΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
 
Προφήτη Ηλία 17 55535 Πυλαία
 
 
 
 
 
 
ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ
 
  • Ταχεία Εξυπηρέτηση σε Φθορές Τζαμιών - Βιτρινών
  • Κρύσταλλα Εσωτερικών Πορτών - Καθρεπτών
  • Service (Μηχανισμών) Γυάλινων Πορτών
  • Τοποθετήσεις Ενεργειακών Τζαμιών με Πιστοποίηση CE
  • Αντικαταστάσεις (Λερωμένων Εσωτερικά)
    Διπλών Τζαμιών
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ενεργειακή Διπλή Υάλωση

 
 
 
 
 
Η εταιρεία μας με πιστοποίηση στην διπλή υάλωση (ΤΝΟ Ολλανδίας ), καταρτισμένο προσωπικό, σύγχρονα μηχανήματα και την 50χρονη οργάνωση και εμπειρία έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα της πλήρους ανάλυσης και ενημέρωσης των απαιτήσεων του πελάτη με τις πιο συμφέρουσες προτάσεις για οικονομία 35% (απόσβεση των χρημάτων σας σε 2-3 χρόνια!) και ουσιαστική συμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος.

Στα ήδη υπάρχοντα κουφώματα μη ενεργειακής διπλής υάλωσης η πρακτική της αντικατάστασης – ενεργειακής αναβάθμισης γίνεται ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ σε ελάχιστο χρόνο με τιμές έκπληξη!!!

 
 
 
 
Εξοικονόμηση ενέργειας
 
Υπολογίζεται ότι το ένα τρίτο της θερμικής ενέργειας που παράγουμε για να θερμανθεί ένα σπίτι δραπετεύει από το παράθυρο. Συνεπώς για μια δόμηση με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας τα παράθυρα πρέπει να προσεχθούν πολύ ως προς το υλικό κατασκευής τους και τη συναρμολόγηση των κομματιών τους, αλλά και ως προς τη στεγανότητα τους.

Σε περιοχές με ιδιαίτερα θερμό ή ψυχρό κλίμα χρειάζεται τα παράθυρα να διαθέτουν τα κατάλληλα επιχρίσματα, για να αντιμετωπιστεί ο ήλιος του καλοκαιριού και το κρύο του χειμώνα. Τα παράθυρα με διπλά τζάμια, φτιάχτηκαν κυρίως για να μην διαρρέει θερμότητα από το ζεστό εσωτερικό του σπιτιού προς τον εξωτερικό περιβάλλοντα χώρο.

Τον χειμώνα, αν το παράθυρο δεν μονώνει αρκετά το εσωτερικό του σπιτιού από το εξωτερικό κρύο, δημιουργείται στην επιφάνεια του παραθύρου μια εστία παραγωγής αέρα ψυχρότερου από ό,τι ο υπόλοιπος μέσα στο δωμάτιο. Ο κρύος αυτός αέρας, ως βαρύτερος, υποχωρεί προς τα κάτω και έτσι παράγεται ένα ρεύμα που κάνει όποιον στέκεται εκεί κοντά να νιώθει αρκετά δυσάρεστα, νομίζοντας ότι κάτι έχει μείνει ανοιχτό, ενώ στην πραγματικότητα είναι η θερμότητα που “ρέει” προς την ψυχρότερη γυάλινη επιφάνεια.

Είναι αληθινά απορίας άξιο με βάση ποια στοιχεία και προερχόμενα από ποια πηγή οριοθετήθηκαν οι δυνατότητες των υαλοπινάκων ώστε να καθοριστούν οι ανώτατες επιτρεπόμενες τιμές θερμοπερατότητας των “ανοιγμάτων”. Δεδομένου ότι με τον όρο “ανοίγματα” ορίζει κανείς 80% υαλοπίνακα και 20% πλαίσιο ( αλουμίνιο, ξύλο, χάλυβα, pvc κτλ. ), φαντάζει σχεδόν παράλογο να αγνοεί κανείς τον παράγοντα που επηρεάζει κατά 80% το “προϊόν” άνοιγμα! Παγκοσμίως το ισχυρότερο δομικό υλικό σε εξοικονόμηση ενέργειας είναι ο υαλοπίνακας.
 
 
Η Ευρωπαϊκή οδηγία 2002/91/ΕΚ παρ. 14 αναφέρει:

“… η βελτίωση της συνολικής ενεργειακής απόδοσης ενός υφιστάμενου κτιρίου δεν συνεπάγεται αναγκαστικά συνολική ανακαίνισή του αλλά θα μπορούσε να περιορίζεται στα μέρη εκείνα που αφορούν κατεξοχήν την ενεργειακή απόδοση του κτιρίου και τα οποία παρουσιάζουν ευνοϊκή σχέση κόστους – οφέλους.”
 
 
 
Πως λοιπόν μπορεί ο οποιοσδήποτε να αγνοήσει και ουσιαστικά να θέσει στο περιθώριο τον υαλοπίνακα ο οποίος κατεξοχήν μπορεί να επιτύχει ευνοϊκότερη σχέση κόστους – οφέλους από όλα τα υλικά που δύνανται να ενταχθούν στο προϊόν “άνοιγμα”;
 
Ωφέλη Ενεργειακής Διπλής Υάλωσης
 
 
Ωφέλη Ενεργειακής Διπλής Υάλωσης
 
 
 
Τα συνολικά οφέλη του ενεργειακού γυαλιού μπορούν να συνοψιστούν ως εξής:

Αποδοτικότερη θερμομόνωση τον χειμώνα
Ευκολότερη ψύξη το καλοκαίρι
Μείωση του ετήσιου κόστους θέρμανσης και ψύξης έως και 35%
 
 
 
 
Ουσιαστική συμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος

Μείωση έως και 70% της εισερχόμενης υπεριώδους ακτινοβολίας που φθείρει χαλιά, κουρτίνες, έπιπλα κ.α.

Ελάχιστη διαφορά κόστους από το διπλό γυαλί

Όμοια όψη με το απλό γυαλί

Εξοικονόμηση της κατανάλωσης ενέργειας από τη θέρμανση των εσωτερικών χώρων κατά τη χειμερινή περίοδο

Περιορισμός των φθορών που παρατηρούνται λόγω της έλλειψης θερμομόνωσης, όπως οι θραύσεις σωληνώσεων από τον παγετό, οι αποκολλήσεις επιχρισμάτων και χρωματισμών από συμπύκνωση υδρατμών στις ψυχρές εξωτερικές επιφάνειες.

Μείωση των δαπανών κατασκευής της εγκατάστασης θέρμανσης, που είναι ανάλογες με την εγκατεστημένη ισχύ του λέβητα

Μείωση των ελκυόμενων ρύπων στο άμεσο περιβάλλον του κτιρίου, αλλά και στο ευρύτερο περιβάλλον

 
 
 
Συνεισφορά Θερμομόνωσης
 
Εφαρμογή - Εγκατάσταση